Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τοπική Αυτο-οργάνωση


Νομίζω πως είναι πια κοινός τόπος ότι στις εκλογές του "Καλλικράτη" θα παιχτεί ο επόμενος γύρος. Εκεί θα φανεί αν οι πολίτες συναινούν ή έστω ανέχονται την πολιτική της παρούσας κυβέρνησης.
Ωστόσο θαρρώ πως ο Καλλικράτης δίνει μια πιο ουσιαστική ευκαιρία: την ανατροπή των κατεστημένων σχημάτων και πρακτικών, τη δυνατότητα τοπικής αυτο-οργάνωσης με άμεση δημοκρατία.
Με δεδομένη την απαξίωση των πολιτικών προσώπων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης ήλθε η ώρα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού. Το όποιο όνομα στελέχους ή συνοδοιπόρου της αρπαχτής, όσο βαρύγδουπο ή συμπαθές κι αν υπήρξε στο παρελθόν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη μας. Ο καθένας πλέον θα πρέπει να αποδείξει τη χρησιμότητα και καταλληλότητά του από μηδενικής βάσης.
Ήλθε η ώρα να αγνοήσουμε τις άρρωστες παρατάξεις και να απαιτήσουμε συμβόλαια προσωπικών πολιτικών και προγραμμάτων.
Καθήκον μας, ως πολίτες, είναι να κατανοήσουμε τους νέους ρόλους και τις νέες αρμοδιότητες που ορίζονται από το νέο θεσμικό πλαίσιο του "Καλλικράτη" και να απαιτήσουμε συμβόλαια προσωπικών πολιτικών για την πλήρωσή τους.
Να δημιουργήσουμε ψηφοδέλτια -- προσώπων -- που αναγνωρίζουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συμφωνούν σε ένα καθαρό πρόγραμμα ικανοποίησής τους.
Τα πρόσωπα να καθορίζουν τα σχήματα και ΟΧΙ το αντίθετο.
Να επιλέξουμε με αυτά τα κριτήρια και να προωθήσουμε με τη στήριξη και συμμετοχή μας την ανασύσταση της άμεσης δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο "Καλλικράτης" είναι πλέον νόμος του κράτους.
Στο χέρι των πολιτών είναι να τον κάνουν αποδεκτό ως ΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ή να τον μετατρέψουν σε ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου